WFeatures

W Feature: Nancy Poleon eigenaar van BrandedU

In aanloop naar het Fempreneur in the City event van woensdag 26 september met als thema personal branding, delen we de feature van branding expert en eigenaar van BrandedU, Nancy Poleon. Lees hoe deze powervrouw het tot haar missie heeft gemaakt om vrouwelijk leiderschap een prominentere plek te geven in de wereld.

Wil je Nancy live zien en horen spreken? Koop dan via deze link een kaartje om 26 september aanwezig te zijn.

Introductie

Mijn naam is Nancy Poleon, 44 jaar en ik ben ondernemer omdat ik het geweldig vind om nieuwe dingen op de markt te zetten. Dat heb ik mijn vorige carrière ook altijd leuk gevonden, zo heb ik gewerkt als Marketing Manager voor een platenmaatschappij en als general manager voor een muziekbedrijf. Het lanceren van nieuwe producten en diensten zit mij in het bloed.

Als je mijn vrienden en familie vraagt om mij te omschrijven, dan zullen ze zeggen dat ik een doorzetter en een go-getter ben. Wanneer ik een intentie uitspreek dan doe ik alles wat binnen mijn macht ligt om dit waar te maken; ik ben dan echt als een pitbull die vast blijft houden tot het lukt. Je kunt mij ook omschrijven als een combinatie van een gevoels- en verstandsmens, hoewel ik de laatste jaren steeds beter leer om op mijn gevoel te vertrouwen. We zijn vandaag de dag veel te veel afgeleid door o.a. onze telefoons en social media, waardoor we niet meer in contact zijn met onszelf, met onze intuïtie en hierdoor missen we signalen die belangrijk voor ons kunnen zijn. Mijn manier om in contact te komen met mijn intuïtie en gevoel is door veel te lopen zodat ik mijn hoofd leeg kan maken en door yoga.

Hoe het begon

Muziek is altijd een grote passie van mij geweest, het inspireert mij en ik kan enorm geraakt worden door een mooie tekst of melodie. Toen ik 8 was bezocht ik mijn eerste concert en ik vond het geweldig! Ik wilde dan ook heel graag werken in de muziekwereld. Mijn ouders hebben mij enorm gesteund in alles wat ik deed en daar ben ik echt enorm blij mee. Maar wat me wel altijd op het hart werd gedrukt was het behalen van een diploma. Wat dat betreft heb ik echt een Surinaamse moeder, zij zei altijd; “Je papieren zijn je man, zorg dat je je diploma’s behaald” want hierdoor zou ik van niemand financieel afhankelijk zijn. Dus toen ik het atheneum en de universiteit succesvol had afgerond, had ik ook daar hun volledige steun om te doen wat ik wilde.

Ik ben toen vol gegaan voor mijn passie; een carrière in de muziek. Ik heb ongeveer 8 jaar voor BMG records Nederland en Europe gewerkt, waar ik werkte met artiesten als Alicia Keys, Britney Spears en Pink. Ik heb voor UIP (Universal Pictures & Paramount Pictures) gewerkt in de Londen en daarna ben ik 5 jaar general manager geweest van muziekartiesten en marketingbureau Jammm Management & Marketing. Maar op mijn 37ste besloot ik dat ik iets anders wilde doen; ik wilde voor mezelf beginnen. Dat voelde voor mij als een hele natuurlijke stap omdat ik daarvoor al een bedrijf runde en mij ook ondernemer voelde. Dus ben ik in 2011 Branded Personalities gestart waar ik bedrijven en individuen hielp met hun branding.

BrandedU

Op dit moment focus ik mij op BrandedU een verlengde van Branded Personalities. BrandedU is een personal branding programma voor vrouwen. Ik ben namelijk van mening dat personal branding hét antwoord kan zijn voor vrouwelijk leiderschap. Dit is mijn persoonlijke missie, omdat ik geloof dat de wereld in disbalans is; er is te veel mannelijk leiderschap en women need to step up their game! Wij zijn de helft van de wereldbevolking, maar we beslissen niet mee over wat er gebeurt in de wereld en dat vind ik onbegrijpelijk. Vrouwelijke artiesten zijn maar voor 20% te horen zijn op de radio of te zien op tv, daarnaast is het voor vrouwen bijna niet mogelijk om aan de top te komen bij Fortune 500 bedrijven. Dus om daar verandering in te brengen, help ik vrouwen met mijn programma. Met personal branding krijgen vrouwen 2 dingen; ze worden zich bewust van zichzelf en hoe zij bij anderen overkomen én ze krijgen meer zelfvertrouwen.

Ik doe dat door mij met BrandedU te focussen op authenticiteit, ik maak daarbij gebruik van de ervaring die ik heb opgedaan met de artiesten waar ik ooit mee heb gewerkt. De meest succesvolle artiesten blijven zichzelf. De “one-hit-wonders” zijn meestal om de verkeerde redenen gestart als artiest of hebben geprobeerd om een formule van een andere artiest te kopiëren en wisten zich daardoor niet staande te houden in een wereld die ontzettend veel van hen vroeg. Die ervaring, die kennis, is ook meteen wat BrandedU onderscheidt van andere brand bedrijven. Het is mijn verhaal, het zijn mijn ervaringen en het is mijn perspectief.

Personal branding is een middel voor vrouwen dat ze continu moeten blijven inzetten om succesvol te kunnen zijn. Het is niet iets wat je eenmalig toepast. Ik heb daarom ook een methodiek ontwikkeld, waarbij je continu tien stappen kunt volgen die je gaan helpen om bij jezelf te blijven, ongeacht waar je je op dat moment in je carrière bevindt. Het komt erop neer dat je zelfbewust bent, je jezelf kent en vooral het zelfvertrouwen hebt om voor jouw doelen te gaan. Ik hoop dat ik daarmee mijn eigen purpose bereik, nl; meer vrouwen en meer gelijkheid aan de top. Vaak laten vrouwen zich tegenhouden door (faal)angst en ik probeer vrouwen mee te geven om daar overheen te stappen en zich daar niet door tegen te laten houden. Als je valt sta je weer op en ga je weer verder.  Mede daarom wil ik in de toekomst BrandedU internationaal uitrollen en wereldwijd vrouwen bereiken en helpen hun personal brand neer te zetten.

Tips

De belangrijkste tips die ik vrouwen wil meegeven zijn;

  • Ga netwerken zien als tandenpoetsen; het is iets wat je moet blijven doen om jezelf zichtbaar te maken en te houden, om connecties te maken en te onderhouden en om klanten/opdrachtgevers binnen te halen.
  • Daarnaast is het belangrijk om te “forcasten” en daarmee bedoel ik dat je gaat voorspellen waar je geld vandaan komt. Ga in gesprek met mensen over het volgende project waar je mee aan de slag wilt, plant zaadjes om straks te kunnen oogsten.
  • Vergeef jezelf sneller voor fouten die je maakt, want dan kun je je weer focussen op wat echt belangrijk is.
  • And last but not least; blijf bij jezelf, wordt geen kopie van een ander. Wees niet the next Oprah, be you!

Waar kun je Nancy vinden?:

 

Wil jij jouw verhaal delen om anderen te inspireren? Neem dan contact met ons op via info@wgotthis.nl