WFeatures

W Feature: zangeres en stemcoach Noortje Fassaert

Introductie

Mijn naam is Noortje Fassaert, 35 jaar, moeder van 2 kinderen (8 en 10 jaar oud) en ik woon in Amsterdam. Opgeleid als danseres en zangeres aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Gedurende mijn carrière heb in diverse grote musicals en theaterproducties gespeeld, tegenwoordig heb ik mijn eigen bedrijf als zangeres/stemcoach.

In contact met mezelf komen

Ik had een mooi carrière opgebouwd en leek alles voor elkaar te hebben. Totdat ik mijn 3e kindje tijdens de bevalling verloor en mijn huwelijk kort daarna strandde. Ik kon niet meer de schijn ophouden naar buiten en moest ‘naar binnen’. Echt in contact komen met mezelf. De enige weg was nog gaan ontdekken wie ik ben, wat ik wil en waar ik heen wil. Alle andere wegen had ik al bewandeld en werkten niet meer voor mij. Ik heb hierbij hulp gezocht en ben echt in contact gekomen met mezelf.

Doen wat ik wil doen

Dit is echt een proces geweest. Maar wel een heel natuurlijk proces. Vanaf dat moment ben ik muziek gaan maken. Niet meer van buiten naar binnen, voldoen aan de ‘wens’ van de markt maar echt vanuit mijzelf muziek maken. Creëren wat ik wil laten horen. Nu heb ik mijn eigen bedrijf en geef ik stemcoaching aan kinderen en volwassenen en werk ik als zangeres. Ik doe alleen projecten die met mij resoneren en volg echt mijn hart hierin maar het blijft work in progress.

Moederschap combineren

Toen mijn kinderen 2 en 4 waren kwam ik er alleen voor te staan, dat was best heftig. Maar het voelde wel vertrouwd. Ik heb vaak aan mezelf getwijfeld, dan zag ik van die ‘perfecte’ moeders voorbij fietsen waar ik mezelf totaal niet in herkende. Wat me geholpen heeft is heel erg in het nu te gaan leven en een ding tegelijk aan te pakken. Tegenwoordig stel ik duidelijk prioriteiten. De kinderen zijn doordeweeks en om het weekend bij mij en ik werk natuurlijk. Soms voelt het alsof ik drie levens in één leef. Het is altijd schakelen van naar school brengen, vriendjes, clubs en diezelfde avond voor mijn werk naar optredens. Niet multitasken maar schakelen. Ik heb weinig tijd en maak dus ook duidelijke keuzes. Ik heb geprobeerd mijn leven en werk om de kinderen heen te bouwen. Zodat zij zo min mogelijk concessies hoeven te doen. Dit betekent niet dat ik mezelf wegcijfer. Ik heb dat vroeger wel gedaan maar inmiddels weet ik dat als ik niet goed voor mezelf zorg, ik er niet volledig voor mijn kinderen kan zijn.

Energie

Ik krijg energie van muziek, met name muziek maken. Maar ook verbinding met mensen. Ik heb dat wel lastig gevonden omdat ik het verleden veel gekwetst ben. Gelukkig heb ik geleerd daar mee om te gaan. Ik krijg ook energie van vrouwen; vrouwen helpen met name. Ik begeleid ook vrouwen die op bepaalde manieren vastlopen. Daar krijg ik ook energie van en het sterkt mij ook weer.

Inspiratie

Whitney Houston was mijn grote inspiratie vroeger. Aretha Franklin, Stevie Wonder, Norah Jones, te veel om op te noemen. Ik hou van heel veel soorten muziek. Buiten de muziek raak ik  geïnspireerd door mijn grote interesse in psychologie, filosofie en spiritualiteit. Ik heb daar veel over gelezen en gebruikt in de zoektocht naar mezelf en het helpen van mensen om me heen. Acties, ervaringen, of uitspraken van mensen kunnen mij ook echt raken. Ik kan eigenlijk van iedereen wel leren en denk ook dat we elkaar allemaal wel kunnen inspireren.

Tips

Ga op onderzoek uit en kijk wat resoneert bij jou. Laat je niet te veel afleiden door wat anderen vinden. We zijn niet voor niets allemaal verschillend. Wat bij jou past, kan bij een ander totaal de plank misslaan.

Toekomst

Binnenkort komt mijn 2e single Sunny New Day uit, mijn 1e single Flow kun je al vinden op Spotify. Ik ben ook bezig mijn eigen theatervoorstelling “Mijn Stem” weer op te pakken en verder uit te werken. Deze voorstelling heb ik helemaal zelf geschreven en geproduceerd en in het verleden één keer gespeeld. Ik zou hem graag nu in meerdere theaters willen spelen.

Waar kun je Noortje en haar muziek vinden? 

Wil jij jouw verhaal delen om anderen te inspireren? Neem dan contact met ons op via info@wgotthis.nl