WFeatures

W Feature: Semhar Abera van Semmiesblog en auteur van het boek: I GOT YOU

Hallo beauties! Vandaag mogen we het geweldig inspirerende verhaal van auteur Semhar Abera met jullie delen. Lees hoe deze jonge moeder van 2 de stoute schoenen aantrok, haar goede baan opgaf en volledig voor haar droom ging als schrijver van romans. Laat je inspireren door haar moed en geloof in zichzelf en haar visie. Enjoy!

Introductie

Mijn naam is Semhar Abera. Ik ben 33 jaar, moeder van twee kleine jongens (1 en 5) en vijftien jaar samen met mijn lieve vriend. In mijn vrije tijd kruip ik het liefst achter mijn laptop en waan ik me in een totaal andere wereld met levensechte personages.  Soms vind je me aan de andere kant van de wereld op een welverdiende girlstrip en een andere keer ben ik verscheurd door verdriet vanwege het verlies van een dierbare. Ik schrijf verhalen, romantische verhalen met de nodige drama.

 

 

Hoe het begon

Twee jaar geleden begon ik met bloggen op Facebook. Ik schreef over mijn leven als moeder, over haastige ochtenden en zware nachten. Over mijn leven als vriendin en de hormonale ruzies tijdens mijn zwangerschap en het overwinnen van die oh zo vreselijke sleur. Over de dagen op kantoor, waar de werkvloer op maandagochtend een maatschappelijke bijeenkomst was. Dit was ik en dit was mijn leven. Maar na een jaar daagde ik mezelf uit om een fictief stuk te schrijven en zo begon het populaire liefdesverhaal; Maleek & Selam.

 

Wat maakt jou als schrijver uniek?

 Ik denk dat het een combinatie is van mijn toegankelijke en meeslepende schrijfstijl en de achtergronden die ik schets in mijn verhalen. Wat me als lezeres is opgevallen, is dat de huidige boekenwereld totaal niet divers is. Als ik op zoek ben naar een romantisch verhaal of een heerlijke chicklit gaan negen van de tien boeken over het leven van een westerse jonge vrouw. Het speelt zich geregeld af in een grote stad, maar ik mis elke vorm van diversiteit. Een boek waar jong en oud zich in kunnen herkennen en mee kunnen identificeren. In het verhaal Maleek & Selam en in mijn boek, gebruik ik mijn Eritrese achtergrond in het verhaal. Het speelt zich allebei af in Amsterdam en laat dat nou net één van de meest diverse steden ter wereld zijn. Verschillende culturen vind je terug in de personages, maar het allerbelangrijkste voor een boek blijft natuurlijk de schrijfstijl. Lezers willen meegesleurd worden en geregeld hun adem in moeten houden van spanning. Ze willen huilen omdat het niet eerlijk is én wegzwijmelen tijdens het lezen over een romantische nacht.

 

Hoe kwam je op het idee om een roman te schrijven?

Een jaar geleden zat ik op kantoor en keek ik om me heen. Ik werkte al ruim zes jaar voor het bedrijf en alles gebeurde op de automatische piloot. Mijn tijd daar zat erop, dat wist ik. Maar wat moest ik in vredesnaam doen? Om me heen zag ik steeds meer vrouwen die deden wat ze leuk vonden. Een boetiekje openen, mensen coachen, vloggen en noem maar op. Ik keek naar mijn eigen leven en vroeg me af waar mijn passie lag. Al snel kwam ik erachter dat het heel dichtbij lag, ik moest schrijven. Ik stopte met mijn baan en stortte me elke avond op het schrijven van mijn debuut, maar ik kwam er al snel achter dat het een lang en zwaar proces zou worden.

 

 

Semhar’s boek; I Got You is vanaf 15 november te koop op www.Bol.com

 

 

Wat gebeurde er?

 Ik moest het moederschap combineren met het schrijven. Dit was een van mijn grootste struikelblokken. Toen ik met het schrijven begon was mijn jongste zoon zes maanden en ging de oudste net naar school. Mijn baby sliep nog niet door en had veel aandacht nodig. Elke avond na het laatste flesje rende ik naar mijn laptop om na twee uur weer sussend met mijn baby op de arm door de woonkamer te lopen. Het waren zware dagen en nachten en na een aantal weken viel ik geregeld in slaap achter het scherm en heb ik vaak moedeloos mijn laptop dichtgeklapt. Dit was onmogelijk, hoe deden vrouwen met jonge kinderen dit? Het huishouden, de boodschappen, de kinderen, een sociaal leven en dan ook nog een boek schrijven. Ik bedacht me wat ik belangrijk vond en daarbij kwam het huishouden als laatst. Normaal kon ik me mateloos ergeren aan rondslingerend speelgoed en kleding. Ik kon de hele ochtend bezig zijn met opruimen, maar na een tijdje haalde ik mijn schouders op en liet ik vaker wat liggen. Het was een kwestie van prioriteiten stellen. Avonden doelloos op de bank liggen en door Instagram scrollen kon makkelijk een uur of twee in beslag nemen, terwijl ik die tijd juist moest gebruiken om te schrijven. Ik nam me voor om al mijn vrije tijd in mijn boek te stoppen. Er waren genoeg dagen dat ik geen zin had of inspiratieloos was, maar ik probeerde ook die dagen toch te schrijven. ‘Because you can edit a bad page but you can’t edit a blank page.’

 

Wat is je droom?

Mijn droom is dat ik jongeren en ouderen bereik die normaliter niet of nauwelijks lezen. Dat ze opgaan in mijn verhalen en de realiteit even vergeten. Ook wil ik vrij zijn in het schrijven en het uitgeven. Toen ik me ging verdiepen in het uitgeven van een boek, kwam ik er al snel achter dat ik het zelf wilde doen. Eén van mijn eigenschappen is dat ik trots ben. Ik wilde niet zes maanden wachten en hopen dat een uitgeverij mijn manuscript goed genoeg vond om uit te geven. En als het wel goed genoeg was, verloor ik ook nog eens mijn rechten over het boek waar ik zoveel tijd en liefde in had gestoken. Ik weet wat ik kan en besloot het zelf te doen. Ik sluit niet uit dat ik in de toekomst samenwerk met agentschappen om het nog groter aan te pakken, maar voor mijn ‘eerste kindje’ nog even niet.

 

Tips:

“Find your passion and run with it…. Anything is possible.”

Zoek uit wat je passie is, blijf jezelf ontwikkelen, omring jezelf met positieve mensen, werk hard en geef nooit op. Uiteindelijk gaat het erom waar jij gelukkig van wordt in het leven.

 

Waar vind je Semhar?