WFeatures

W Feature; eigenaar en oprichter van Newborn Spa BabySpa en Wellness Nederland

Introductie

Mijn naam is Sarita Langenhof 33 jaar, moeder van 2 kinderen van 3 en 5 jaar en eigenaar en oprichter van Newborn Spa BabySpa en Wellness Nederland in Almere. Dit de 1e baby spa en wellness van Nederland.
Ik bied ouders een bijzondere en unieke combinatie van hydrotherapie (bewegen in warm water) en babymassage aan.
Mijn vrienden en familie omschrijven mij als creatief, zorgzaam en wellicht ongeduldig. Als ik een ingeving heb of een idee dan moet het het liefst gisteren al gebeurd zijn! Je kunt mij ook omschrijven als een gevoelsmens, wanneer ik ergens een goed gevoel bij heb, dan ga ik er ook voor de volle 100% voor en laat ik me door niemand in twijfel brengen. Dat was precies het gevoel dat ik had toen ik de Newborn Spa wilde starten. 

 

Hoe het begon

Ik ben altijd opzoek geweest naar een beroep dat bij me paste. Ik was een echte banen switcher en ik haalde nooit de voldoening uit mijn werk die ik voor ogen had. Ik ben van huis uit gediplomeerd pedagogisch medewerkster en allround wellness medewerkster en na een lange tijd binnen beide branches te hebben gewerkt, vond ik het wel tijd voor iets anders. Dat kwam niet van de ene op de andere dag. Eigenlijk werd ik indirect geïnspireerd door mijn dochtertje. Toen ze baby was merkte ik dat ze vaak onrustig werd, ze sliep niet goed door en dat bezorgde mij weer stress, want als moeder wil je dat het goed gaat met je kind. Dat ging een tijd zo door en ik had ondertussen van alles geprobeerd om haar ongemakken te verhelpen. Toen ontdekte in het fenomeen BabySpa in Azië, direct googelde ik of het al in Nederland was. Dat was niet zo en dus vloog ik naar de dichtsbijzijnde baby spa in Europa. Ik merkte al na een sessie dat ze echt genoot in het water, rustiger werd en na afloop goed doorsliep. Wat een opluchting was dat! Dat gaf mij het idee om ook een BabySpa in Nederland te openen, want die was er nog niet. Ik was vastberaden de 1e baby spa van Nederland te starten!

 

Investeerders

Mijn dochtertje was 4 jaar geleden het bewijs dat zo’n BabySpa een enorm positief effect kon hebben op baby’s en ik wist zeker dat ik niet de enige ouder die naar zo’n dergelijke oplossing zocht. Ik werkte een plan uit voor mijn bedrijf, maar ik had geen geld om te starten. Een lening via de bank vond ik geen prettig idee. Het concept was zo onbekend en dus risicovol in de ogen van de banken, dat ik de allerhoogste rente moest betalen. Minimaal 13%, echt onmogelijk hoog! Ik gooide mijn (presentatie) angsten opzij en benaderde een aantal bedrijven met als doel hen te laten investeren in mijn bedrijf. Mijn presentatie ging goed en ik kon al hun vragen beantwoorden, omdat ik grondig onderzoek had gedaan voor mijn idee. Maar het belangrijkste was dat ik geloofde in wat ik wilde neerzetten en dat bracht ik ook over naar deze mensen. Uiteindelijk lukte het me om alle gekozen investeerders binnen te halen en in april 2017 opende ik de deuren van Newborn Spa BabySpa en Wellness Nederland in Almere!

 

 

Newborn Spa BabySpa en Wellness Nederland 

Bij Newborn Spa staat de ontwikkeling van de baby heel erg centraal. Wij werken met een combinatie van  hydrotherapie en babymassage. Hydrotherapie is een therapievorm waarbij de baby onder toezicht van de ouders en met een zwembandje drijft in speciaal gezuiverd chloorvrij warm water. Dit helpt o.a. om de slaap te bevorderen, om de spieren te versterken en het coördinatie vermogen te verbeteren. Daarnaast vinden de baby’s de vrijheid in het water heerlijk!
Ook leer ik als gediplomeerd zwangerschapsmasseuse en docent babymassage ouders om hun kindjes te masseren. Dit helpt bij het verlichten van de fysieke ongemakken, het verbetert het immuunsysteem én het versterkt de band tussen ouder en kind.

De band tussen ouder en kind vind ik enorm belangrijk en dat is ook de rode draad binnen mijn bedrijf. Dat heeft te maken met het feit dat ik zelf op jonge leeftijd geadopteerd ben en de eerste maanden vanaf mijn geboorte in een kindertehuis heb doorgebracht. Zodra een baby bij de geboorte wordt weggehaald bij de moeder dan heeft dat gewoon gevolgen voor je ontwikkeling als mens. Daarnaast ik vind het supermooi dat ik kan bijdragen aan het versterken van de band tussen ouder en baby!  Dit alles zorgt ervoor dat gezinnen vanuit heel Nederland en soms zelfs uit het buitenland naar Newborn Spa toe komen!

Een baby heeft in eerste instantie voeding nodig om te leven, maar zonder liefde, aandacht en warmte overleefd een baby het niet. Mijn persoonlijke ervaring heeft mij extra doen inzien hoe belangrijk het is voor zowel ouder als kind om vanaf het begin een sterke band met elkaar te ontwikkelen en daar probeer ik met Newborn Spa aan bij te dragen.

 

Toekomst BabySpa
In de toekomst is Newborn Spa een begrip in Nederland en heb ik meerdere filialen geopend over het hele land.

Tips

Als je iets hebt gevonden wat je passie is, maak dan van je dromen werkelijkheid!
Laat je niet tegenhouden door mensen in je omgeving die je dromen ‘te eng en onzeker’ vinden. Werk alles uit en onderzoek of er wel markt is voor je idee. “Met geld maak je geld” zeggen ze, maar zonder geld, kun je er ook komen!

 

Waar kunnen Sarita vinden?