WFeatures

Wgotthis Features for Fempreneur In The City: stylist, model en blogger Maureen Powel

 

Maureen Powel

Mijn naam is Maureen Powel, moeder van 2 dochters en getrouwd. Ik ben stylist, model, blogger en ik reis ontzettend graag. Ik deel dit allemaal via mijn social media kanalen. Mijn doel is om andere vrouwen te inspireren. Om hen te laten zien dat het leven heel veel moois te bieden heeft en dat het voor iedereen bereikbaar is, zolang je maar niet opgeeft.

Voordat ik op social media actief was, sprak ik veel mensen die het om wat voor reden dan ook moeilijk vonden om hun dromen te verwezenlijken. Ik probeerde ze met mijn verhaal te laten zien dat het weldegelijk mogelijk is. Dat werd door veel mensen goed ontvangen en als inspirerend gezien. Vervolgens stelde iemand in mijn omgeving voor om mijn kleding, levensstijl en de reizen die ik maakte te delen op internet. Dat vond ik een goed idee en dus begon ik met het schrijven van een blog en ben geleidelijk over gegaan op Instagram. Mijn Instagram account groeide, omdat veel van mijn posts werden gedeeld. Ik kreeg en krijg nog steeds veel dm’s van vrouwen die me willen bedanken voor wat ik deel en me vertellen dat wat ik laat zien hen inspireert om te gaan voor wat zij willen. Die feedback is voor mij extra motivatie om door te gaan met wat ik doe. Ook krijg ik veel positieve reacties van de bewoners van de landen die ik bezoek. Ik was vorig jaar in Ghana en kreeg ontzettend veel bedankjes over hoe ik het land heb geportretteerd op mijn Instagram pagina. Ik krijg zelfs uitnodigingen uit andere Afrikaanse landen om hen te bezoeken, omdat zij ook willen laten zien hoe mooi hun landen zijn en wat voor prachtigs zij allemaal te bieden hebben. Ik vind het fijn dat ik op deze manier mijn kleine steentje kan bijdragen aan het mooier maken van de wereld.

 

Jeugd

Ik ben geboren in de polders van Rotterdam, maar al snel had ik voor mezelf besloten dat ik daar niet zou blijven, omdat het te klein voor mij was. Ik had altijd grote hopes and dreams voor mezelf en was altijd bezig met creatieve dingen. Terwijl andere 14-jarigen net waren begonnen met uitgaan, had ik me aangesloten bij de borduurclub en de kookclub. Mijn omgeving moest daar erg om lachen en zelf vond ik het ook best amusant; want het was ook best apart dat een tiener samen met een clubje oudere vrouwen aan het haken was geslagen. Maar ik vond het al op jonge leeftijd belangrijk om gehoor te geven aan mijn eigen creativiteit, ondanks wat anderen ervan dachten.

Nadat ik de HAVO had afgerond, wilde mijn moeder graag dat ik het HBO ging doen, alleen vond ik het heel erg moeilijk om te kiezen wát ik precies ging doen. Ik wilde een creatief beroep en een creatieve opleiding, maar ik kon niets vinden dat daar volledig aan voldeed. De vrouwen in mijn directe omgeving waren vaak lerares of maakte kleding. Dus besloot ik om een lerarenopleiding te gaan doen. Maar nadat ik mijn propedeuse had gehaald ben ik gestopt, ik had het wel gezien. Ik besloot om een jaartje te gaan werken en zo uit te vinden wat ik wél wilde. Ik had diverse baantjes, totdat mijn nicht mij overhaalde om me op te geven voor een modellenwedstrijd. “Al die meisjes zijn net zo lang en dun als jij, jij zou daar zeker tussen passen” voegde ze eraan toe. Zogezegd zo gedaan, ik schreef mij in en kwam in de finales terecht. Kort daarna werd ik gevraagd om mee te doen aan het programma “Topmodel of the year” een tv programma van Veronica en voorloper van programma’s als America’s Next Topmodel. Ik kwam met allerlei andere modellen in een huis te zitten, maar ik voelde me als 18-jarige compleet onervaren. In tegenstelling tot de andere meiden in het huis, had ik absoluut geen ervaring met modellenwerk en moest dus mog heel veel leren.

 

 

Zelf creëren wat je wilt

Na het tv programma besloot ik om mij in te schrijven bij modellenbureaus. Ik zag Topmodel of the year als een stap richting datgene wat ik echt wilde gaan doen. Maar het was niet bepaald makkelijk in het begin. Op een gegeven moment stond ik ingeschreven bij een modellenbureau in Rotterdam waar ik samen met nog een ander meisje het enige zwarte model was. Wij hadden geen portfolio of setkaarten (visitekaartjes voor modellen) die we konden achterlaten bij opdrachtgevers nadat we een auditie hadden gedaan. Als ik daar wat van zei werd er gezegd dat ik nog niet genoeg opdrachten had. Maar voor de witte modellen met net zo weinig opdrachten werd wel een portfolio samengesteld en setkaarten gemaakt. Na een tijdje was ik het zat en heb 1000 gulden (toen nog) van mijn eigen geld geïnvesteerd om setkaarten te laten maken. Ze waren niet zo mooi als die van de andere meisjes, maar ik had tenminste iets om achter te laten en het zorgde ervoor dat ik steeds meer opdrachten kreeg. Uiteindelijk groeide ik uit tot een van best verdienende modellen van het bureau. Als de deuren niet voor je worden geopend, moet je zelf een manier vinden om ze te openen.  Daarom wil ik aan mijn dochters meegeven dat het belangrijk is om hard te werken voor wat je wilt, dat het hebben van een diploma niet zaligmakend hoeft te zijn voor wat je echt wilt doen. Natuurlijk vind ik het belangrijk dat ze het goed doen op school en dat ze hun middelbare school diploma’s halen. Maar ik wil dat ze weten dat er meerdere manieren zijn om een doel te bereiken en ik ben daar een goed voorbeeld van.

Toekomstplannen

Ik ben heel erg impulsief en ik houd van variatie, dus het kan heel goed dat ik over 3 jaar iets heel anders ga doen. Wel heb ik plannen in de vorm van dingen die ik heel graag zou willen in de toekomst, ik heb ze alleen niet tot in de puntjes uitgestippeld. Ik zou graag een eigen stylingbureau willen beginnen en samenwerken met verschillende partijen. Ook wil ik graag meer op internationaal niveau mijn boodschap uitdragen en anderen inspireren. En daarnaast wil ik graag jonge meisjes helpen en hen een podium bieden om zichzelf te kunnen profileren.

Tips

De belangrijkste tip die ik kan geven is; geef niet op. Als dat ene waar je jouw zinnen op hebt gezet niet lukt, dan gaat er vast wel weer een andere deur open. Staar je niet blind op 1 ding en houd je opties open. Misschien ontdek je gaandeweg wel nieuwe talenten bij jezelf. Sta daarvoor open, het helpt je om dichter bij jezelf te komen.

Waar kunnen we Maureen vinden?