WFeatures

W Feature: Sandra Bonestroo, CEO Coach, Motivational Inspirator, Spiritual Rebel, en International Speaker

Stel jezelf voor

Mijn naam is Sandra Bonestroo, 46 jaar uit Nunspeet en ik ben Motivational Inspirator, Spiritual Rebel, en International Speaker. Mijn familie en vrienden zouden mij omschrijven als energiek, vrolijk, recht-door-zee, spontaan, authentiek, oprecht en ongeduldig haha! Ik heb een luide stem, ben niet op mijn mondje gevallen en als ik ergens binnen kom ben ik ook echt aanwezig. Ik heb ook vaak ‘inspirerend’ en/of ‘stoer’ als omschrijving voorbij horen komen, dat vind ik ook een hele mooie.

 

 

Het is mijn missie om met mijn levensverhaal mensen en bedrijven te raken, te bewegen en te inspireren. Ik heb een bewogen leven achter de rug en nog steeds, met overwonnen obstakels, uitdagingen op het gebied van business en spirituele groei. En met deze ervaring wil ik mensen helpen inzien dat we vanuit een positieve mindset, zelfbewustzijn en een goede dosis zelfliefde ontzettend veel moois kunnen bereiken samen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Dit doe ik met mijn bedrijf www.sandrabonestroo.com als CEO-coach én als Motivational Inspirator, Spiritual Rebel, en International Speaker. Ik vind het ontzettend belangrijk dat er meer empathie, kwetsbaarheid en positiviteit komt kijken bij leiderschap en ik help bedrijven om dat te realiseren zodat ze kunnen groeien en ontwikkelen. Daarnaast heb ik een enorm grote passie om mensen te inspireren, te motiveren en wil graag impact maken en invloed hebben door internationaal te spreken in combinatie met reizen en fotografie.

 

 

Geen naam

Mijn start op deze aardbol begon vrij bijzonder. Toen mijn moeder zwanger van mij was, heeft zij haar zwangerschap 7 maanden verborgen gehouden voor de buitenwereld. Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet waarom. Mijn oudste zus kwam erachter toen ze op de kalender zag dat er een afspraak stond ingepland met de verloskundige. Vervolgens werd ik geboren op de verjaardag van mijn vader en moest de verjaardagsvisite subtiel de deur uit worden gewerkt zodat mijn moeder in alle rust kon bevallen. Ik was echter middels een heftige bevalling ter wereld gekomen en mijn moeder had mij nog geen naam gegeven. Mijn nicht kwam de volgende dag op kraamvisite; “Hoe heet ze?” vroeg ze aan mijn moeder, waarop zij antwoorde; “Geen idee, bedenk maar een naam”. Zo heb ik mijn naam: ‘Sandra Simone’ gekregen van mijn nicht. Ik ben ook meer door mijn oudere zus opgevoed dan door mijn moeder, zij kon dat op de een of andere manier niet. Dat heeft geleid tot een stuk verlatingsangst in die tijd. Ik weet nog dat ik op de kleuterschool al last had van faalangst en daardoor heel erg de druk voelde om goed te presteren. Met als gevolg dat ik op de lagere school 6 jaar lang de beste van de klas was, omdat ik ook merkte dat ik daardoor aandacht van mijn ouders kreeg. Ik kom niet uit een heel warm nest, mijn vader was continu aan het werk en mijn moeder zorgde voor het huishouden en werkte ook nog voor het bedrijf van mijn grootvader. Ze stonden voor mijn gevoel meer in een “overlevingsstand” om alles zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen, voor andere dingen was er niet echt ruimte.

 

Carrière

De drang om te presteren is lang gebleven. Na het VWO had ik het plan opgevat om rechten te studeren. Maar toen ik tijdens een open dag aan de Universiteit van Utrecht te horen kreeg dat het 11 jaar zou duren voordat ik advocaat zou worden, ben ik rechtsomkeer naar huis gegaan! Mijn ongeduld kon dat niet aan. Ik vond het bizar om mij zo lang te committeren aan een studie, wie weet hoe mijn toekomst eruit zou komen te zien? Achteraf bleek de studievoorlichter mij niet goed te hebben voorgelicht want hij bedoelde wellicht dat het 11 jaar zou duren voordat ik zelfstandig advocaat zou zijn.

Uiteindelijk heb ik een korte HBO-opleiding Public Relations en Voorlichting gedaan in Utrecht en kon ik direct daarna aan de slag als sales en marketing tijger, iets wat me ontzettend goed lag, bij verschillende bedrijven, variërend van melkpoeder tot medische producten. Niet lang daarna vroeg mijn toenmalige vriend of ik in hun familiebedrijf wilde werken als sales en marketingmanager. We zijn met dat bedrijf marktleider geworden in Nederland, iets waar ik nog steeds enorm trots op ben. Helaas moesten we afscheid nemen van dat bedrijf i.v.m. een merk- en importeurschapwijziging. We lieten ons echter niet uit het veld slaan en zijn als fervente Harley Davidson rijders een bedrijf gestart als Europees distributeur in software voor Harley Davidson motoren. Ook dat werd een succes. Daarna besloot ik te willen scheiden en dat het gezonder was om ook zakelijk uit elkaar te gaan.

SB Consaletancy

Na mijn scheiding ben ik nog  3 maal in dienst geweest bij bedrijven. Maar ik liep iedere keer weer in dezelfde valkuil; na  2 weken zag ik wat er beter kon en was ik al bezig met een plan van aanpak om die verbeteringen door te voeren. Dat werd niet gewaardeerd, want ik kwam net kijken en ik was immers aangenomen voor iets anders. Toen me dat de 3e keer overkwam ben ik gaan omdenken, want blijkbaar had ik er wel talent voor om binnen korte tijd te zien waar bedrijven verbeteringen aan kunnen brengen op het gebied van sales en marketing om de resultaten te verbeteren. Zo ben ik 4 jaar geleden SB Consaletancy gestart.

 

 

Motivational speaker

De beslissing om Motivational Speaker te worden heb ik in de zomer van 2018 genomen. Ik raakte geïnspireerd door het boek “Het Universum staat achter je” van Gabrielle Bernstein. Hierin vertelt zij dat we iedere dag een keuze hebben om te handelen vanuit liefde of angst. Bijvoorbeeld wanneer je ’s ochtends opstaat met negatieve gedachtes of een oordeel over een ander persoon. Zij geeft aan dat je dan bij jezelf kunt nagaan of deze gedachte vanuit liefde of angst is ontstaan. Wanneer je constateert dat het een gedachte vanuit angst is, is het ok om dat aan jezelf toe te geven en om jezelf te vergeven. Ze benadrukt daarbij dat kiezen om vanuit liefde te leren je; in een positieve mindset brengt, je gelukkig maakt, maar ook zorgt dat er wonderen op je pad komen. Je komt in een soort flow, waardoor er allemaal mooie dingen gebeuren. Ik trek dat dan verder en zie dan een wereld voor me waarin mensen elkaar benaderen vanuit (zelf)liefde, oordeelloosheid, waardering en vertrouwen, hoe mooi is dat! Dat heeft voor mij de doorslag gegeven om motivational speaker te worden. Ik ben er heilig van overtuigd dat we met positiviteit de wereld mooier kunnen maken en die boodschap ga ik wereldwijd verspreiden!

 Tips

De belangrijkste tips die ik wil meegeven zijn; houd van jezelf, laat je niet remmen door meningen van anderen, ook al bedoelen ze het nog zo goed, wees trouw aan jezelf, wees authentiek, want dan trek je vanzelf de mensen aan die bij je horen!

 

Waar kunnen we Sandra vinden?