WFeatures

W Feature; columniste Belinda Inhulsen

Introductie

Mijn naam is Belinda Inhulsen, woonachtig in Haarlem en ben na de nodige obstakels sinds 2017 mijn hart gaan volgen door te gaan schrijven over sprankelende onderwerpen. Momenteel besteed ik mijn tijd aan het solliciteren naar (betaald) administratief werk, mantelzorg voor mijn moeder en schrijf ik (kosteloos) columns voor verschillende tijdschriften en een aantal online platforms. De reden dat ik met schrijven ben gestart, is omdat ik geen werk meer kon vinden binnen mijn vakgebied als personal assistant. Een goede vriend van mij adviseerde om te gaan schrijven, omdat ik dat altijd heel graag deed en het mij wellicht zou kunnen helpen om bepaalde ervaringen van mij af te schrijven. In eerste instantie twijfelde ik. Als ik over mezelf zou schrijven dan was ik snel klaar, omdat ik voor mijn gevoel niet heel veel te vertellen had. Diezelfde goede vriend opperde om mensen met een bepaalde passie en/of missie te interviewen. Dat vond ik een geweldig idee, omdat ik ervan houd om verhalen te delen die ook weer anderen kunnen inspireren. Zo werkte ik mijn allereerste interview uit over een vrouw met een niet alledaagse gave oftewel ‘het healen van mens en dier’. Een interview dat gelijk al op de voorpagina van een bekend spiritueel blad werd gepubliceerd. Hoe geweldig! Hiermee was mijn eerste stap als columniste in de dop een voldongen feit en besloot ik hiermee door te gaan, nieuwsgierig naar wat er ging komen!

 

 

Carrière

Voordat ik met schrijven begon, werkte ik ruim 35 jaar in het bedrijfsleven, waar ik functies heb bekleed van telefoniste tot personal assistant. Dit deed ik veelal op detacheringsbasis. Na een tijdje begon dat jobhoppen mij op te breken en verlangde ik steeds meer naar vastigheid. Ik ben toen heel erg hard mijn best gaan doen om een baan in vaste dienst te vinden, maar kreeg iedere keer nul op het rekest. Ondertussen bleven de tijdelijke functies maar komen, mijn laatste baan had ik in het AMC (Academisch Medisch Centrum in Amsterdam). Dat was geen leuke tijd voor mij; de sfeer op de afdeling was niet prettig, veel collega’s waren ziek of liepen tegen een burn-out aan, er waren voelbare spanningen tussen collega’s en ik kreeg alleen maar vervelende klusjes mijn kant op geschoven. Het keerpunt kwam toen ik thuis werd gebeld door deze tijdelijke werkgever met de mededeling dat ik niet meer terug hoefde te komen. Toen besefte ik mij dat ik niet meer op deze manier verder kon omdat ik daarmee mezelf kapot zou maken. Ik bleef mezelf continu geven aan werkgevers, maar kreeg daar geen waardering voor terug.

Uiteindelijk kwam ik in de bijstand terecht, iets waar ik mij een tijdje diep voor heb geschaamd, omdat ik zelfstandig wil zijn en mijn eigen inkomen wil verdienen. Het voelde alsof ik mijn hand ophield. Het heeft even geduurd voordat ik die schaamte achter me heb gelaten, ik voelde mij er zo ontzettend nietig en klein door. Maar gelukkig kwam ik tot de conclusie dat ik niets had om mij voor te schamen en dat het vooral ontzettend belangrijk is om positief te blijven. Ik stak mijn schouders eronder en stuurde wekelijks zeker 10 à 15 sollicitaties de deur uit om weer aan het werk te gaan binnen mijn oude vakgebied. Daarnaast wilde ik graag mijn handen uit de mouwen steken en heb ik mij aangemeld voor vrijwilligerswerk. Ik ben o.a. coach geweest om vrijwilligers te werven voor mensen met een beperking, ik was achterwacht in de mantelzorg, maar ik wilde natuurlijk ook weer betaald werk krijgen. Helaas lukte het niet ondanks de vele sollicitaties die ik wekelijks verstuurde, dus koos ik er toen voor om mij volledig te richten op het schrijven en met succes! Want na mijn allereerste column over ‘healen’, volgden nog meer interessante columns over spirituele onderwerpen maar ook over mijn dierenarts en een man met NAH (Niet Aangeboren Hersenafwijking) en werden deze tevens in tijdschriften en/ of online gepubliceerd.

 

 

Therapeutisch schrijven

Schrijven brengt mij in een soort meditatieve flow, waarbij ik de moeilijke dingen die ik meemaak kan verwerken en los kan laten. Doordat ik noodgedwongen in de bijstand ben terecht gekomen, heeft er een spirituele ontwikkeling in mij plaatsgevonden. Ik werd mij steeds meer bewust van mezelf, ging mij steeds meer afvragen waar ik precies stond in het leven en heb mezelf de vraag gesteld wat vriendschappen voor mij betekenden. Deze vraag heeft mij doen beseffen dat er mensen in mijn omgeving zijn die er niet dezelfde betekenis op nahouden zoals ik, waardoor ik een aantal van hen met moeite heb moeten loslaten. Pijnlijke ervaringen, omdat ik erg loyaal ben in vriendschappen, alleen pasten zij niet meer bij mij.

Ik heb in de afgelopen 4 à 5 jaar best wat diepe dalen meegemaakt, zo erg dat ik het op bepaalde momenten even niet meer zag zitten. Om mezelf eruit te halen, heb ik veel innerlijk zoekwerk gedaan door middel van kritische zelfreflectie en het toelaten van allerlei emoties. Bij tijd en wijle stond ik stampvoetend en huilend in de keuken, omdat er maar geen einde aan leek te komen. In deze moeilijke tijd werd ik onvoorwaardelijk bijgestaan door een aantal dierbaren waaronder een nuchter medium waar ik altijd bij terecht kon wanneer bepaalde levenslessen mij echt te bar werden.

Ik ben ervan overtuigd dat het noodzakelijk was voor mij om dit alles mee te maken, omdat het me heeft geholpen om de persoon te worden die ik nu ben; iemand die weet wat zij waard is en weet wat zij wil. Het schrijven helpt me om over de horizon te kijken, ik weet dat ik er mensen mee inspireer en het heeft mij enorm geholpen om mijn gevoel van eigenwaarde te verhogen. Ik durf mezelf door het schrijven beter te laten zien en ook mijn grenzen aan te geven. Het schrijven heeft mij geholpen om de beste versie van mezelf te worden, de ware Belinda 2.0!

 

Energie opladen

Ik laad mezelf op met de natuur door mooie wandelingen te maken in het bos of door heerlijk bij mijn moeder in de tuin te zitten. Ik heb een training mindfulness gedaan, waar ik heb geleerd om mezelf te “gronden” door middel van meditatie. Ik ben mij ook veel meer bewust van de connectie tussen lichaam en geest. Je lichaam is een heel mooi instrument om je bewust te maken van pijnen die voortkomen uit geestelijke obstakels en ik luister daar veel beter naar.  Verder vind ik het ook heel erg belangrijk om te sporten of lekker te dansen; ik zet thuis weleens wat muziek op en laat me dan lekker gaan in de woonkamer, heerlijk is dat! Wat ook heel erg helpt en belangrijk is, is om je gedachten te delen met de mensen die je liefhebt.

 

Toekomst

Mijn ultieme toekomstbeeld is dat ik de wereld om mij heen wil blijven inspireren met mijn columns over mensen zoals jij en ik, met een bepaalde passie en/of missie. Maar ook het schrijven over meer alledaagse ditjes en datjes dus voor ieder wat wils.

Het is mijn streven dat ik uiteindelijk hiervoor betaald word. En zolang dit nog niet gelukt is, blijf ik solliciteren naar een parttime administratieve baan omdat mijn rekeningen immers betaald moeten worden en last but not least: dat ik de bijstand voorgoed gedag kan zeggen.

Ook wil ik meer bekendheid voor mezelf en wil ik mijn levensverhaal heel graag delen bij programma’s als MAX, Jinek en Pauw, omdat ik weet dat ik daar nog meer mensen mee kan inspireren. Ik ga daarnaast mijn eerste boek uitgeven, een bundel van alle interviews die ik tot nu heb afgenomen aangevuld met andere schrijfsels. Ik barst van de ideeën, dus er staat heel wat te gebeuren!

 

Tip

Wat ik mee wil geven aan andere vrouwen, is dat alles mogelijk is mits je je bewust bent van je eigen talent(en). Denk niet dat het allemaal vanzelf gaat, maar vraag bijvoorbeeld om hulp van anderen. Mij heeft het geholpen om mijn verhaal te delen met vrienden, om veel te lezen en om diep bij mezelf naar binnen te kijken. Dat was niet altijd even makkelijk in het begin, ik legde mijn focus vooral op de buitenwereld, om maar niet met mezelf bezig te hoeven zijn. Maar op een geven moment moest ik wel, om te komen waar ik nu ben. Wees vooral niet al te streng voor jezelf, gun jezelf zo nu en dan wat ademruimte om op te laden. Soms is het goed om de boel even de boel te laten.

 

Waar kun je Belinda vinden?