WFeatures

WFeature for Fempreneur in the City: Anne Kien

Over Anne

Mijn naam is Anne Kien, ik woon samen met Armand en ben moeder van Sara van en Matthijs. Mijn zoon Matthijs is 11 jaar heeft door een hersenbeschadiging verschillende beperkingen. Hij leeft sinds epilepsiechirurgie in 2016 met één hersenhelft. Mijn interesses zijn breed, voor- en nadat ik afstudeerde aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten deed ik van alles; ik gaf les, gaf trainingen, ik zat in een jeugd theatervoorstelling, ik ontwikkelde lesmateriaal en ik speelde typetjes in een theater restaurant. Mijn vader zei op een gegeven moment tegen mij; “er is geen werkgever die je dat allemaal gaat geven, dus je kunt beter voor jezelf beginnen” en dat heb ik ook gedaan. Dat is nu 20 jaar geleden.

Wat doet Anne

Ik heb een diep gewortelde passie voor menselijk gedrag. Ik ben eigenaar van trainingsbureau Motivatio, waarmee ik teams begeleid naar een betere samenwerking en van trainings- en vergaderlocatie deVLOER in Almere. Daarnaast heb ik inmiddels 2 boeken geschreven over het leven met een kind met een beperking, ben ik ambassadeur voor het Epilepsiefonds, doe ik vrijwilligerswerk voor CP Nederland en word ik regelmatig als spreekster gevraagd. Door mijn ervaring als ondernemer én als moeder van een zorgintensief kind, weet ik als geen ander hoe belangrijk het is de dingen te doen waar je energie van krijgt.

Foto: Perla Fotografie

Anne in de media

Tegenwoordig word ik opgezocht door de media en gevraagd om te komen spreken maar dat is niet vanzelf gegaan en ik moet er nog steeds moeite voor doen. De bal is voor mij gaan rollen toen ik in 2010 werd geïnterviewd over mijn plannen voor deVLOER. Vanuit dit interview kwam er steeds meer aandacht voor deVLOER. Zo kwam de koningin op bezoek en steeds meer interesse vanuit de pers. Ik viel op en werd verkozen tot zakenvrouw van het Jaar en won met deVLOER diverse prijzen (waaronder beste vergaderlocactie van NL). Uit al deze hoogtepunten kwam ook weer media aandacht en kreeg ik meer bekendheid. Toen ik in 2015 mijn eerste boek lanceerde plukte ik hier de vruchten van. Uiteraard komt die pers niet altijd vanzelf. Ik stuur persberichten uit, ben lid van Vaker in de Media en reageer ook actief op oproepen. Wat belangrijk is over het verschijnen in de media is volgens mij dat jij het merk bent. Je moet laten zien wie je bent en waar je voor staat.

Anne in de toekomst

Het duurt nog even maar het moment dat Matthijs op zijn 16e van school  komt komt dichterbij. Hij wil graag uitvinder worden. Dus daar zijn we nu al mee bezig. We willen graag uitvindingen bedenken die zijn leven met CP (Cerebrale Parese) makkelijker maken. We hebben zelfs al een bedrijf opgericht: CPHack.

2 november vindt de Epilepsie Night Walk plaats. Dit jaar ga ik in opdracht van het Epilepsiefonds samen met mijn dochter Sara, dus juist niet met Matthijs, vloggen in aanloop naar, en tijdens de loop om op die manier meer aandacht te vragen voor Epilepsie en uiteraard geld in te zamelen.

Foto: Perla Fotografie

Dichter bij jezelf /tips

Naast het feit dat het traject met Matthijs ons als gezin dichter bij elkaar heeft gebracht, heeft het ook onze positiviteit doen toenemen. We genieten veel bewuster van mooie momenten, kijken naar wat er wél kan i.p.v. nar de beperkingen. Daarnaast brengen dit soort ervaringen je ook dichter bij jezelf, je maakt daardoor sneller keuzes waar je je goed bij voelt en dat geeft je zelfvertrouwen. Daarom is het van groot belang om te doen waar je blij van wordt. Luister goed naar jezelf en luister niet teveel naar anderen, want de adviezen die ze geven komen vanuit hun eigen perspectief en daar heb je niet zoveel aan. Als je ergens in gelooft ga er voor, laat je niet van de wijs brengen en creëer een situatie voor jezelf waarin je dit kunt doen. En kijk naar de zon, huilen kan altijd nog!

 

Waar is Anne te vinden?