WBlogs

Een avond Fempreneur in the City

Vorige week woensdag waren we bij Fempreneur in the City in De Nieuwe Bibliotheek Almere. Het was weer een mooie avond vol powervrouwen die je prikkelen, je aan het denken zetten en heel veel tips deelden. Voor iedereen die er was en nog even wil nagenieten en voor de mensen die er niet bij konden zijn hebben wij een verslag gemaakt van onze avond.

De avond begon met muziek van 22xLoud. Normaliter een trio maar omdat één van de drie haar best life aan het leven was op vakantie in New York voor deze avond een duo. 22xLoud staat voor sfeervolle gevoelsmuziek. Een warm welkom. Na de muzikale intro neemt de host van de avond Fadoua Alaoui het woord en neemt het programma met ons door.

Keynote van Janneke van Heugten

Janneke van Vaker in de Media is de keynotespeaker van de avond. Zij vertelt ons hoe belangrijk het is om pro-actief de pers op te zoeken maar dat je dan ook wel je verhaal klaar moet hebben. Bereid je dus goed voor voordat je besluit de pers op te zoeken. Wanneer je jouw boodschap aan de man gaat brengen, is het niet de bedoeling dat je gaat zenden vanuit jouw oplossing. In plaats daarvan zou je beter over het probleem (waar jij de oplossing voor biedt) kunnen praten, dat is nieuwswaardig. Of in Janneke’s woorden; praat niet over de pleister maar over de wond bij het benaderen van de pers. Maak de wond zo groot mogelijk en vertel dan over jouw pleister. Laat je niet verleiden om af te wijken van jouw onderwerp, hou de regie. Als laatste tip geeft ze ons mee om lokaal te beginnen. Richt niet meteen al je pijlen op Pauw en Jinek maar probeer eerst eens lokaal in de pers te komen.

Panelgesprek met Chanel Lodik en Anne Kien

Fadoua gaat na wederom een heerlijke muzikale intermezzo van 22xLoud in gesprek met Chanel (Marketingvrouw en Meer kleur in de media) en Anne (deVLOER en Motivatio) over optreden in de media. Anne geeft aan dat het belangrijk is om actief de media op te zoeken. Stuur persberichten uit, laat van je horen. Chanel geeft aan dat het ook belangrijk is om vooraf goede afspraken te maken over wat er in de media wordt geplaatst. Geef je een interview; zorg dan dat je het mag nalezen voor publicatie.

Pitch Mariska Boom van Jinc

Tenslotte is het woord aan Mariska van Jinc. Jinc is een organisatie die jongeren (leeftijd 8-16) die geen eigen netwerk vanuit huis hebben in het bedrijfsleven in contact brengt met het bedrijfsleven. Zo kunnen jongeren op allerlei manieren ondersteuning krijgen van professionals uit het bedrijfsleven. Mariska is altijd op zoek naar mensen die een workshop zouden willen geven, of op een andere manier begeleiding willen bieden.

Afsluiting

Na de afsluiting vindt natuurlijk de borrel plaats. Tijd om te netwerken en met andere vrouwen de avond door te nemen. Ook dit keer hebben we weer leuke contacten opgedaan en interessante vrouwen ontmoet.

Save the date

Wij hebben wederom een geweldige avond beleefd en kijken alweer uit naar de volgende editie. Wil je er ook bij zijn volgende keer; noteer dan donderdag 10 oktober 19.00u in je agenda. Dan vindt de volgende Fempreneur in the City weer plaats in De Nieuwe Bibliotheek Almere. Zien we je daar?

 

Fempreneur in the City is een event van RNC Events.  Alle foto’s van de avond vind je hier.